keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Fishing

Louiksen äiti (Bernadette) nappas mut mukaan ja lähettiin tuonne meren rantaan. Matkalla pysähyttiin katteleen koaloja. Hassuja karvapalloja ne. Samalla reissulla bongattiin nokkasiili. Piikikäs mutta omituisen söpö elukka. Wallabi-perheitä oli kans useampi aterioimassa puiden varjossa. Mentiin Benadetten äidin luo, jossa yövyttiin. Illalla käytiin vielä kattoon pikkupingviinejä. Bernadette harmitteli että se paikka oli muuttunu turistikohteeksi. Sillon ku hän oli nuori niin ne oli vaan menny sinne rannalle istuun ja pingviinit oli vaappunu siitä ihan vierestä. Ne pingut siiis palaa ruuanhakureissulta iltaisin ja taapertaa sitte pesälleen, missä ikinä se sitte siellä rinteessä sattuu olemaankaan. Nyt tuo paikka oli tosiaan ihan turistikohde johon pti maksaa pääsymaksu ja sut oli koko ajan erotettu aidalla nuista elukoista. Tosin lähimmillään aidan takana ne oli puolen metrin päässä. Ja jälleen kerran: valokuvaaminen kielletty. Pääsinpä näkemään semmosenki "roskaeläimen" ku opossumi. Sielä se juoksenteli pingujen seassa. Pikkupingut (little penguin) on tommosia 30cm korkusia vaappujia. Aikaisemmin niitten nimi on ollu fairy penguin, mutta ku nykyään pittää olla niin perkeleen poliittisesti korrekti niin tuo nimi on pitäny muuttaa ku se aiempi on mukamas ollu niin "homo". :/

Keskiviikon ohjelma, ja syy miksi tonne rannikolle mentiin, oli kalastus/veneilyreissu siihen viereiseen salmeen (mukana Louiksen isä Paul). Vähä erilaista virvelöintiä, ku ideana on heittää syötti painon kans veteen ja antaa sen vajota pohjaan ja sitte oottaa syöntiä. Valitettavasti meillä ei oikein ollu kalaonnea, ja saatiin vaan kaks alamitat ylittävää eväkästä. Se nyt ei sinänsä mua haitannu, nautin jo pelkästään veneellä olosta. Ja näin pelikaaneja siinä ihmetellessäni. Lisäksi mulla ei ollu kalastuslupaa, niin että... ;)

Satamaan ku palattiin niin laiturin alla oli 3 tai 4 rauskua. Semmosia 2-3 metriä leveitä. Siinä ne veti ympyrää ihan tommosessa kahlaussyvyydessä. Niitäki nähny nyt luonnossa. :)

Illalla sitte syötiin alkupalaksi katkarapuja (prawns) ja pääruuaksi maisteltiin niitä kahta kalaa jokka saatiin. Toinen oli semmonen piikikäs ja isosilmänen mölli jonka piikeissä kuulema on myrkkyä joka esim. käteen pistäessä saa käden turpoamaan palloksi. Toinen oli tommonen siikaa muistuttava mikälie. Ihan hyvvää kallaa molemmat. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti