perjantai 2. lokakuuta 2015

Aina vaan kaupungissa


...ja aina vaan riittää nähtävää! Tällä kertaa suunnistin kaverin kanssa Vanhankaupunginselän ympäristöön. Yhä vain Helsingissä. Ei täältäkään ihan äkkiä lopu nähtävä ja koettava. Sitä piti ihan ääneen hämmästellä kuinka "kymmenen kilometrin päässä keskustasta olet jo ihan keskellä luontoa". Vieläkin lähempää löytyy sitä luontoa, mutta siitä joskus toiste. Tämänkertainen reissumme lähti Herttoniemestä, suuntasi siitä lahden rantoja piirtäen pohjoiseen ja sen kautta lahden kiertäen länteen. Alla kuva, jos sitä joku osaa tulkita.

Kolmio on lähtöpaikka, tumma viiva reitti, ja neliö mistä hypättiin taas bussiin.

Koko reissulle tuli mittaa noin 10km, kelloa ei katsottu. Matkalla pysähdyttiin yhdelle jos toisellekkin lintutornille tai -lavalle, tai muuten vain kiivettiin rantakalliolle ihmettelemään syystuulta. Kovasti jäi harmittamaan, kun en hoksannut ottaa kiikareita mukaan. Muuttolintuja oli, paljon! En edes välitä kuinka väärin arvaan, kun väitän että yhdessäkin parvessa oli useampi sata kaakattajaa! Nyt, ilman kiikareita, niistä tuli nähneeksi lähinnä silhuetit. Paljon oli muitakin ulkoilijoita liikkeellä, ja ymmärtäähän sen. Ilma oli kesäisen lämmin ja aurinkoinen. Itse kuljin hihattomalla paidalla, kaikki muu oli liikaa. Lintubongareitakin oli, mikä ei sinänsä ole yllätys, tämä alue kun on yksi Helsingin suosituimpia bongauspaikkoja. Ja jos puut lämmittää muutakin kuin saunanpesää, niin Viikin arboretum on tutustumisen arvoinen paikka. Kartassa se on suunnilleen keskellä ylhäällä.

Yksi parhaimmista asioista retkeilyssä on luonnollisesti tauko, ja mitäpä olisi tauko ilman taukojuomaa - esimerkiksi kuumaa kaakaota! Vaikka oli lämmin päivä niin silti maistui.

Hörps!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti